Waar moet je op letten als je een koolmonoxidemelder koopt?

Koolmonoxide is een gas, maar voor mensen is het niet waarneembaar. Je zult dus nooit gewaarschuwd worden door een vreemde geur of een zichtbare damp. Alleen een koolmonoxidemelder kan je waarschuwen wanneer nodig. Voorkom een koolmonoxidevergiftiging of erger met een betrouwbare koolmonoxidemelder.

Bij een CO melder moet je vooral kijken of het product de norm NEN-EN 50291 op de verpakking heeft staan. Aan deze code kun je zien dat de CO melder aan alle technische eisen voldoet. Ook is er een verschil in het aantal jaar dat een CO melder mee gaat. Bij voorkeur heb je uiteraard een CO melder die minstens 5 jaar meegaat, kijk hier dus ook altijd naar zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Het is ook mogelijk om verschillende melders aan elkaar te koppelen. Houdt hier dan rekening mee bij het aanschaffen en kies voor modellen die je aan elkaar kunt koppelen. Dit zijn ze namelijk niet allemaal. Melders zijn op twee verschillende manieren te koppelen, namelijk draadloos en bedraad. Bij Alecto hebben we een selectie van beide. Geïnteresseerd in een koolmonoxidemelder van Alecto? Klik dan hier!